Wat wilt u weten voordat u een voorzethor besteld?

Een voorzethor kiest u als uw raam naar buiten opent. U kunt de voorzethor eenvoudig verwijderen als u bijvoorbeeld uw ramen wilt zemen. 

U kunt in deze situatie ook kiezen voor een rolhor

Voor andere ramen dan de ramen die naar buiten openen (of deuren), heeft u een andere hor nodig. U kunt bijvoorbeeld een tuindeur of schuifdeur voorzien van een plissé hordeur. Een draai-kiepraam van een inzethor en zo zijn er nog veel meer opties. Er is een oplossing voor iedere situatie.

Net als ons een horrenspecialist? Ga direct naar bestellen!

Voorzethor met pinnen

HET INMETEN

De voorzethor wordt voor uw raam en kozijnen geplaatst en bedekt beide geheel. Zie de afbeelding hiernaast voor verduidelijking.

Hoe meet u de voorzethor? 

Meet de uiterste einden van uw raamkozijn. Dit doet u zowel van links naar rechts (groene pijlen) als van boven naar beneden (oranje pijlen). Het beste is om zowel de breedte als de hoogte op 2 plekken te meten. Voor de breedte is dit dus van de linker onderhoek naar de rechter onderhoek, vanaf het midden van uw linker kozijnstijl tot het midden van uw rechter kozijnstijl en van de linker bovenhoek naar de rechter bovenhoek.

Kies bij de breedte en hoogte de kleinste afstand en vul deze in. Het inmeten luistert zeer nauw en dient tot op de mm nauwkeurig te worden opgegeven.  

De voorzethor plaatst u Op het kozijn (ODD)

Op De Dag (kortweg ODD) is het type hor dat u aan de buitenkant van uw kozijn plaatst en u meet dan van de buitenste rand van uw raamkozijn naar de tegenoverliggende buitenste rand van het raamkozijn.

Op de dag inmeetinstructie voorzethor

INMEET HULP

Onze handige meethulp om bij de hand te houden bij het inmeten, digitaal of zelf uitgeprint.

HET TYPE KOZIJN

In deze stap dient u uw keuze te maken voor het type kozijn. Om te bepalen van welk materiaal uw kozijn gemaakt is kunt u contact opnemen met uw leverancier. We kennen standaard 3 keuzes. Hout, aluminium of kunststof zijn de 3 meest gebruikte kozijnmaterialen.
Houten kozijn met oude deurhor

Hout

Hout is van oudsher hét materiaal voor kozijnen in Nederland. Mits goed onderhouden gaat het jaren mee.

Herkenbaarheid
Een houten kozijn voelt massief en degelijk aan en heeft een natuurlijke uitstraling

Aluminium kozijn detailfoto hoek

Aluminium

Voor aluminium kozijnen geldt dat deze zo goed en nauwkeurig zijn geconstrueerd, dat hier vaak vrijwel geen ruimte is voor het plaatsen van een hor. 

Mocht u deze situatie aantreffen dan is het altijd nodig om foto’s van uw kozijn toe te voegen.

Een situatie waarbij een voorzethor geplaatst kan worden op aluminium kozijnen zal vrijwel niet voorkomen

Kunststof kozijn detailfoto

Kunststof

Met de nieuwere isolatietechnieken is de opkomst van de kunststof kozijnen in een stroomversnelling gekomen.

Zo lijken sommige kunststofkozijnen soms zelfs wel van hout te zijn gemaakt inclusief nerf en knoesten. Het is dan ook altijd belangrijk om bij twijfel contact op te nemen met uw leverancier.

KIES DE JUISTE KLEUR

Tijdens ons selectieproces kunt u meerdere kleuren kiezen. De meest gebruikte kleuren voor kozijnen en deuren in Nederland zijn zonder meerprijs leverbaar. Daarnaast hebben we een selectie van premium kleuren die tegen een geringe meerprijs leverbaar zijn. Wilt u nog een andere kleur? Dat kan! We kunnen uw voorzethor in elke (RAL) kleur professioneel laten spuiten. Dit is wel maatwerk en hieraan is een meerprijs verbonden.

RAL is een internationaal gehanteerd systeem en kent vele kleurcoderingen. De kleurcodering bestaat uit 4 cijfers en u kunt de gewenste kleur selecteren in onze bestelmodule. Mocht u niet zeker weten welke RAL kleur uw kozijn heeft neem dan contact op met uw leverancier.

Let op: Het kan zijn dat door blootstelling aan de zon of de elementen uw kozijn een vervaagde kleur heeft gekregen. In dat geval kan het zijn dat uw kozijnkleur afwijkt van de door ons geleverde RAL kleur. Ook kennen diverse verffabrikanten eigen kleursystemen. Wij kunnen alleen RAL kleuren leveren, andere kleuren kunnen wij niet leveren. De enige uitzondering hierop is grachtengroen. Deze staat bekend onder de codering Q0.05.01 en kent geen gelijke RAL codering maar is wel leverbaar.  Mocht u twijfelen over de kleurkeuze omdat de RAL kleur niet beschreven staat, neem dan contact op met uw verfleverancier of de leverancier van uw kozijnen.

Hor met kat in raam

STANDAARD KLEUREN

PREMIUM KLEUREN

ZIJN ER OBSTAKELS OF AFWIJKINGEN

Bij deze stap meet u eventuele obstakels in uw kozijn op waardoor het plaatsen van een hor bemoeilijkt kan worden. Vaak zit bij de kozijnen boven of onderaan een ventilatierooster welke zowel naar binnen als naar buiten kan uitsteken. Aan de binnenkant van veel kozijnen zit daarnaast ook vaak een kierstandhouder of een raamuitzetter Dit zorgt in veel gevallen voor een kleine aanpassing in de profielafmeting van uw hor.

Mocht u twijfelen over welke afmeting of welke kozijndiepte u nodig heeft, voeg dan een foto of foto’s van de hoeken van uw kozijn toe aan uw bestelling met daarop de afwijkende zaken zoals de hiervoor genoemde obstakels of uitsteeksels.

Obstakels uitzetraam

KIES HET GAASTYPE

Welk soort gaas wilt u? Niet alle horren kennen een keuze voor gaas. Alleen inzethorren en voorzethorren kennen een uitgebreide keuzeoptie. De rolhor en de plissé hordeuren kennen die niet.

soort gaas - Grijs gaas

GRIJS GAAS

Standaard horrengaas zonder meerprijs

soort gaas - Zwart gaas

ZWART GAAS

Slechts beperkt donkerder dan grijs gaas. Het geeft een meer blinderend effect. Ook zonder meerprijs te bestellen

soort gaas - Pollengaas

POLLENGAAS

Het allerfijnste gaas dat pollen & stuifmeel tot wel 99% buiten houdt. Dit is vrij specialistisch gaas en is tegen meerprijs leverbaar in vrijwel al onze vaste horren. Voor rolhorren en hordeuren is deze optie helaas niet beschikbaar. Pollengaas wordt dan ook vooral op de slaapkamers gebruikt.
Let op: Aangezien pollengaas een andere structuur opbouw heeft, kan dit `verduisteren en licht ‘verplooien.’ Het is dikker dan het standaard gaas en de fijnere mazen zorgen voor minder lichtdoorlatendheid.

Dit product is tegen meerprijs leverbaar.

soort gaas - Transparant gaas Bellavista

BELLAVISTA

Dit specifieke soort gaas is dusdanig fijn en elegant dat het vanaf buiten lijkt alsof er geen hor in het kozijn zit. 

Dit product is tegen meerprijs leverbaar.

Alle benodigde informatie verzameld?

Winkelwagen
Scroll naar boven