Veelgestelde vragen

Opmeten en plaatsen van onze producten

Er zijn veel verschillende typen horren. Voor al uw vragen over horren en de door u gewenste kwaliteit kunt u bij ons terecht. Er is voor ieder budget een mogelijke oplossing waarbij u kunt kiezen of u kwaliteit of kwantiteit wilt. Met het oog op het Nederlandse klimaat is het belangrijk de beste en meest weerbestendige kwaliteit te kiezen. De meeste typen horren zijn dan ook doorlopend aan de seizoenen onderhevig. Wij verkopen uitsluitend de beste kwaliteit horren. Zowel het gaas als het gebruikte aluminium zijn van topkwaliteit. Met minder nemen wij dan ook geen genoegen!

Ons aluminium wordt dan ook door middel van poedercoating op de gewenste kleur gebracht en niet gelakt. Dit proces heet moffelen. Dit zorgt ervoor dat de horren, net als de meeste tuinhekken en fietsenframes, beter bestand zijn tegen krassen of beschadigingen. Dit zorgt ervoor dat u langer kunt genieten van de kwalitatief hoogwaardige producten die wij leveren. Wanneer u gelukkig bent met uw duurzame aanschaf, dan zijn wij dat ook!

Het is soms lastig om de juiste hor te selecteren of om te bepalen wat het beste pas bij uw kozijn. Hiervoor bent u hier aan het juiste adres. We leggen u uit welke afstanden u moet meten om tot de juiste maat te komen en welke hor daar het beste bij past. We hebben horren voor houten kozijnen, kunststof kozijnen en ook voor aluminium kozijnen. De verschillende type kozijnen en de bijkomende specificaties worden op deze pagina uitgelegd.

Voor al uw vragen over horren kunt u hier terecht.

Tijdens ons selectieproces kunt u meerdere kleuren kiezen. De kleuren die u kunt kiezen zijn de meest gekozen kleuren. De meeste van onze klanten vinden het mooi dat de bestelde hor dezelfde kleur heeft als het kozijn. Maar dat hoeft natuurlijk niet! Onze horren zijn in elke (RAL) kleur leverbaar. Bestelt u een hor in een afwijkende kleur, dan laten we uw hor spuiten door een professioneel spuitbedrijf. Helaas heeft dit wel invloed op de prijs.

RAL is een internationaal gehanteerd systeem en kent maar liefst 2.530 verschillende kleuren. De kleurcodering bestaat uit 4 cijfers en u kunt de gewenste kleur selecteren in onze bestelmodule. Mocht u niet zeker weten welke RAL kleur uw kozijn heeft neem dan contact op met uw leverancier.

Let op: Het kan zijn dat door blootstelling aan de zon of de elementen uw kozijn een vervaagde kleur heeft gekregen. In dat geval kan het zijn dat uw kozijnkleur licht afwijkt van de door ons geleverde RAL kleur. Ook kennen diverse verffabrikanten eigen kleursystemen. Wij kunnen alleen RAL kleuren leveren. Mocht u twijfelen over de kleurkeuze omdat de RAL kleur niet beschreven staat, neem dan contact op met uw verfleverancier. Deze kan meestal aangeven wat de RAL code van die kleur is.

Het is mogelijk om uw horren op 2 manieren te plaatsen. Dit kan op de zogenaamde “in de dag” of “op de dag” methode. Wat is het verschil?

 • In De Dag (kortweg IDD) is het type hor dat u in uw raamkozijn plaatst en grofweg gelijk is aan de oppervlakte van het glas

IDD

Afbeelding A

 • Op De Dag (kortweg ODD) is het type hor dat u aan de buitenkant van uw kozijn plaatst en u meet dan van zijkant raamkozijn naar de tegenoverliggende buitenste rand van het raamkozijn.

ODD methode

Afbeelding B

Op de dag meet u als in bovenstaande afbeelding als volgt: van buitenzijde kozijn naar buitenzijde kozijn. In de afbeelding is dit duidelijk weergegeven en u meet volgens de blauwe pijlen.

Voor het opmeten van een plissé hordeur heeft u ook 2 keuzemogelijkheden. U kunt ook hier kiezen voor op de dag of in de dag (ODD of IDD) montage. Er is echter nog een factor van belang.

U dient hier op te meten en aan te geven wat voor een type dorpel u heeft.  Deze kan namelijk bij een schuifpui en soms ook bij reguliere openslaande tuindeuren schuin afgewerkt zijn. U dient dit aan te geven bij het bestellen. Mocht u twijfelen over wat u op dient te meten, of wat nou precies de dorpel is, klik dan hier.

Montage instructies

De inzethor monteert u in het kozijn op de volgende wijze

 • Haal de hor uit de verpakking
 • Open uw raam volledig
 • Plaats de hor van binnenuit in het kozijn totdat deze zich vastklemt
  • Het kan zijn dat dit in het begin stroef verloopt. Dit kan komen omdat de rubbers zich nog niet hebben aangepast. Deze rubbers passen zich echter na verloop van tijd aan
 • Indien u een hout op aluminium kozijn heeft dient de lip van de inzethor op of achter de aluminium strip geplaatst te worden. Anders zal het raam zich niet volledig sluiten
 • Sluit uw raam en controleer de sluit- en kiepstand op juist functioneren

U kunt uw voorzethor op de volgende wijze plaatsen

 • Haal de hor uit de verpakking
 • Plaats uw hor op het kozijn op de plaats waar u hem wilt hebben en zorg ervoor dat de flens mooi op het kozijn ligt
 • Teken met potlood de hor op uw kozijn door de uiterste omtrek van de hor te nemen
 • Bepaal waar u de draainokken wilt hebben.
  • Hiermee zet u de hor onder en boven op het kozijn vast in de positie waar u hem wilt hebben
 • Schroef deze draainokken vast met de meegeleverde schroeven
 • Plaats de hor en draai de draainokken op de flens van de hor
 • Veel plezier met uw nieuwe aanschaf!

Voor al uw vragen over horren kunt u hier terecht.

Afhankelijk van het door u gekozen type montage kan een rolhor zowel Op De Dag (ODD) alsook In De Dag (IDD) gemonteerd worden

ODD montage vindt plaats op de uiterste maat van uw kozijn voor het beste resultaat. In het kader linksboven op deze pagina staat hoe dit het beste wordt gemeten

 • U haalt de hor uit de verpakking
 • Plaats de cassette op de geleiders
 • Zet deze tegen uw kozijn zoals gewenst
 • Teken met potlood langs de geleiders op uw kozijn
 • Schroef of boor de bevestigingsgaten op de door u bepaalde positie op het kozijn
 • Zet de cassette vast op uw geleiders en schroef de geleiders vast op uw kozijn zoals beschreven in de handleiding

IDD montage vindt plaats in uw kozijn en dus in de kleinste doorkijk maat van het kozijn.

 • U haalt de hor uit de verpakking
 • Plaats de cassette op de geleiders
 • Zet deze in uw kozijn zoals gewenst en bedacht
 • Mocht een geleider te lang zijn, dan kunt u deze eventueel d.m.v. een ijzerzaag naar wens iets inkorten
 • Teken met potlood langs de geleiders op uw kozijn
 • Schroef of boor de bevestigingsgaten op de door u bepaalde positie in het kozijn
 • Zet de cassette vast op uw geleiders en schroef de geleiders vast op uw kozijn zoals beschreven in de handleiding

Het plaatsen en monteren van een plissé hordeur is mogelijk Op De Dag (ODD) met de optie van de ‘op de dag’ montage set en In De Dag (IDD)

ODD montage

 1. Haal de plisséhordeur uit de verpakking
 2. Houdt deze op de plaats waar hij is bedoeld en kijk of het past zoals door u bedacht
 3. Plak het zijstuk van de ODD set op het kozijn
 4. Zet de bovengeleider haaks op het zijstuk aan de bovenzijde van uw kozijn
 5. Plak de andere kant van het zijstuk van de zogenaamde de ODD set op de andere kant van het kozijn
 6. Plaats de bevestigingsclips op de cassette en verdeel deze gelijkmatig over de te monteren zijde
 7. Verwijder de beschermingsfolie van de beschermingsclips
 8. Plaats de plissedeur met de cassete in de bovengeleider met het opschrift ‘this side up’ of ‘upside’ naar boven
 9. Klik de cassette vast op het zijstuk
 10. Veel plezier met uw nieuwe plisséhordeur!

IDD montage

 1. Haal de plisséhordeur uit de verpakking
 2. Houdt deze op de plaats waar hij is bedoeld en kijk of het past zoals door u bedacht
 3. Schroef de meegeleverde boven geleider vast in de bovenzijde van uw kozijn
 4. In het geval van mee bestelde montage tape;  plak de bovenste geleider in de bovenzijde van uw kozijn
 5. Haal de beschermingsfolie van de onderste geleider en plak deze op de dorpel van uw kozijn
 6. Plaats de plissedeur met de cassete in de bovengeleider met het opschrift ‘this side up’ of ‘upside’ naar boven en plaats de onderkant op de onderste geleider en druk de cassette vervolgens goed vast op uw kozijn door middel van de bevestigingsclips
 7. Indien u achteraf toch liever met schroeven uw cassette wilt vastzetten, kunt u met een korte, krachtige, trekkende beweging deze loskrijgen en de clips vastschroeven zoals gewenst
 8. Herhaal vervolgens stap 6
 9. Veel plezier met uw nieuwe plisséhordeur!

Het bestelproces uitgelegd

Voordat u het bestelproces doorloopt is het van belang dat u weet welk type hor u wilt.

U kunt bijvoorbeeld een tuindeur of schuifdeur voorzien van een plissé hordeur. Een draai-kiepraam van een inzethor en zo zijn er nog veel meer opties.  Er is een hor beschikbaar voor ieder budget en er is een oplossing voor iedere situatie.

U kunt bij ons momenteel* kiezen uit de volgende type horren:
Inzethorren
Rolhorren
Voorzethorren
Plissé hordeuren

*Wij zijn constant bezig ons portfolio te vergroten met interessante oplossingen en nieuwe technieken zodat u een nog diverser scala aan oplossingen kunt verwachten in de toekomst.

Voor het bestellen van horren in onze bestelmodule op de home pagina is het belangrijk dat u bij stap 1 de juiste maten heeft opgemeten. Aangezien er diverse type horren te selecteren zijn is het belangrijk dat u weet welke maat u opgeeft en welke maten voor het best passende product het belangrijkste zijn. Voor de juiste meetinstructies per product verwijzen we u door naar dit tekstblok op deze pagina.

In deze stap dient u uw keuze te maken voor het type kozijn.  Om te bepalen van welk materiaal uw kozijn gemaakt is kunt u contact opnemen met uw leverancier. We kennen standaard 3 keuzes. Hout, aluminium of kunststof zijn de 3 meest gebruikte kozijnmaterialen.

Ook bestaat er hout met een aluminium strip aan de onderzijde. Als u deze situatie aantreft in uw kozijn, stuur dan foto’s mee van de strip, alle hoeken en het totale raam.

Hout is van oudsher het materiaal voor kozijnen. Met de nieuwere isolatietechnieken is de opkomst van de kunststof kozijnen in een stroomversnelling gekomen. Zo lijken sommige kunststofkozijnen soms zelfs wel van hout te zijn gemaakt inclusief nerf en knoesten. Het is dan ook altijd belangrijk om bij twijfel contact op te nemen met uw leverancier.

Voor aluminium kozijnen geldt dat deze zo goed en nauwkeurig zijn geconstrueerd, dat hier vaak vrijwel geen ruimte is voor het plaatsen van een inzethor. Mocht u aluminium kozijnen hebben en hier een inzethor voor willen bestellen, dan kan dat natuurlijk. Echter vragen we dan wel een foto van alle 4 de hoeken van het kozijn.

Bij deze stap meet u eventuele obstakels in uw kozijn op waardoor het plaatsen van een hor bemoeilijkt kan worden. Vaak zit bij de kozijnen boven of onderaan een ventilatierooster welke zowel naar binnen als naar buiten kan uitsteken. Aan de binnenkant van veel kozijnen zit daarnaast ook vaak een kierstandhouder of een raamuitzetter  Dit zorgt in veel gevallen voor een kleine aanpassing in de profielafmeting van uw hor.

Mocht u twijfelen over welke afmeting of welke kozijndiepte u nodig heeft, voeg dan een foto of foto’s van de hoeken van uw kozijn toe aan uw bestelling met daarop de afwijkende zaken zoals de hiervoor genoemde obstakels of uitsteeksels.

Welk soort gaas wilt u? Niet alle horren kennen een keuze voor gaas. Alleen inzethorren en voorzethorren kennen een keuzeoptie. De rolhor en de plissé hordeuren kennen die niet

Uw keuze bestaat uit:

 • Zwart gaas
 • Belavista oftewel transparant gaas
 • Pollengaas
 • Grijs gaas

Hier kunt u nog invullen welke referentie op deze specifieke bestelling wilt plaatsen. Bv. Keuken 1 of slaapkamer 2

Vervolgens kunt u op de bestelknop klikken en uw bestelling komt in de winkelwagen

FAQ

Het kan altijd gebeuren dat u achteraf beseft het verkeerde product of de verkeerde maatvoering te hebben doorgegeven. Indien u onverhoopt een fout heeft gemaakt in de bestelling heeft u slechts beperkt de tijd om een aanpassing te doen.  U kunt binnen 24 uur nog een aanpassing doen, maar dit kan uitsluitend per mail of whatsapp o.v.v. van uw order ID.

Neem dus altijd contact op met onze horrenspecialisten. Zij kunnen u vertellen of er nog een aanpassing gedaan kan worden en wat de eventuele gevolgen zijn voor de levertijd.

De standaardkleuren zonder meerprijs zijn afhankelijk van uw type hor

Inzethor & Voorzethor

 • Creme RAL9001
 • Wit RAL9010
 • Verkeerswit RAL9016
 • Groen RAL6009
 • Blauw RAL5011
 • Grachtengroen Q0.05.10

Rolhor

 • Creme RAL9001
 • Wit RAL9010
 • Antraciet RAL7016
 • Geanodiseerd aluminium EV1

Plisséhordeuren

 • Creme RAL9001
 • Wit RAL9010
 • Antraciet RAL7016
 • Geanodiseerd aluminium EV
 

Elke RAL kleur is leverbaar. Als het een uitzondering betreft op de hierboven genoemde standaardkleuren rekenen we wel een meerprijs. Net zoals de modetrends van elk tijdperk wisselen, veranderen ook de kleuren in het standaard overzicht. Dit gebeurt niet jaarlijks, maar zeker eens per 2 tot 3 jaar. Het is dus afhankelijk van de vraag op dit moment.

RAL is een internationaal gehanteerd systeem en kent vele kleurcoderingen. De kleurcodering bestaat uit 4 cijfers en u kunt de gewenste kleur selecteren in onze bestelmodule. Mocht u niet zeker weten welke RAL kleur uw kozijn heeft neem dan contact op met uw leverancier.

Lep op: De kleur van uw kozijnen kan wel onder invloed van de elementen veranderen. Dus houdt er rekening mee dat een kleine kleurafwijking door vervaging altijd mogelijk is en we geven dan ook nooit de garantie dat het een exacte match is met de nieuwkleur van uw kozijn.

U kunt bij ons kiezen uit 4 soorten gaas

 • Grijs gaas
   • Standaard horrengaas zonder meerprijs
 • Zwart gaas
   • Slechts beperkt donkerder dan grijs gaas. Het geeft een meer blinderend effect. Ook zonder meerprijs te bestellen
 • Pollengaas
   • Het allerfijnste gaas dat pollen & stuifmeel tot wel 99% buiten houdt. Dit is vrij specialistisch gaas en is tegen meerprijs leverbaar in vrijwel al onze vaste horren. Voor rolhorren en hordeuren is deze optie helaas niet beschikbaar. Pollengaas wordt dan ook vooral op de slaapkamers gebruikt.
   • Let op: Aangezien pollengaas een andere structuur opbouw heeft, kan dit `verduisteren en licht ‘verplooien.’ Het is dikker dan het standaard gaas en de fijnere mazen zorgen voor minder lichtdoorlatendheid.
 • Extra transparant gaas
   • Dit specifieke soort gaas is dusdanig fijn en elegant dat het vanaf buiten lijkt alsof er geen hor in het kozijn zit. Dit is tegen meerprijs leverbaar.

Aangezien onze horren met de hand worden geproduceerd kan het natuurlijk altijd voorkomen dat er onverhoopt een fout wordt gemaakt.

Alhoewel dit zelden voorkomt is er de mogelijkheid om een retourprocedure op te starten. Graag ontvangen wij eerst foto’s met daarop duidelijk zichtbaar welke klacht er is en wat er naar uw mening niet goed is aan het geleverde product.

 • Mail of app foto’s van de klacht naar onze horrenspecialisten

Indien u beschikt over een raam wat niet volledig rechthoekig of vierkant is, dan kan er ook een punthor ingemeten worden. Deze punthor zal dan wel door onze specialisten moeten worden ingemeten en daarmee is er automatisch sprake van een volledig ontzorgingstarief. We komen dan uw punthor inmeten, maken foto’s van de situatie en we plaatsen deze dan ook voor u.

In de reguliere kleuren is de prijs voor een punthor inclusief alle service €299,- per punthor. Wenst u een afwijkende kleur? Dat kan en kost €69,- per hor extra. Ook andere soorten gaas zijn tegen meerprijs leverbaar.

Heeft u een afwijkend raam en u heeft daarvoor een punthor nodig? Neem dan contact op met onze horrenspecialisten

Ik heb een bestelling geplaatst, wat nu?

U kunt uw bestelling dan volgen door middel van de track & trace code die op de mail volgt nadat uw bestelling is verwerkt

Alhoewel het ‘koop op afstand’ herroepingsrecht niet geldt voor maatwerkproducten zoals die van horrenspeciaalzaak.nl willen we u toch graag tegemoet komen. Onze producten zouden normaliter niet retour genomen kunnen worden vanwege deze wetgeving en de unieke afmetingen per kozijn betekenen dat de horren niet elders kunnen worden verkocht voor bv discountprijzen.

Vanuit onze servicegedachte bieden wij u de mogelijkheid om uw aangeschafte horren eenmalig te ruilen tegen een beperkt financieel risico. Geen onderhandse bijkomende vermaak kosten, maar een heldere en eerlijke prijs waarin u niet nogmaals de prijs van de hor betaald, maar slechts de verzendkosten voor het retourneren en opnieuw verzenden van uw hor(ren).

Per hor betaald u €35,- voor het retourproces van de volgende type horren:

 • voorzethorren
 • inzethorren

De uitzonderingen hierop zijn de plissé hor en de rolhor in alle vormen. Deze worden namelijk op maat gemaakt geproduceerd bij een fabriek die het onder licentie maakt. De gebruikte methodiek zorgt ervoor dat deze na productie niet kunnen worden aangepast.

Voor alle andere typen horren geldt het hierboven genoemde bedrag. Let op: Dit kan slechts eenmalig per hor worden toegepast.

Levertijden

Inzethor

 • Standaard kleur 5 werkdagen
 • Afwijkende kleur 15-20 werkdagen

Voorzethor

 • Standaard kleur 5 werkdagen
 • Afwijkende kleur 15-20 werkdagen

Rolhor

 • Standaard kleuren 15 werkdagen
 • Afwijkende kleuren op aanvraag

Plisséhor

 • Standaard kleuren 15 – 20 werkdagen
 • Afwijkende kleuren op aanvraag
Horrenspeciaalzaak maatwerk horren makkelijk online bestellen
Winkelwagen
Scroll naar boven