Wat moet ik weten voordat ik een rolhor bestel?

Voordat u het bestelproces doorloopt is het zaak om zeker te zijn of de rolhor de best passende oplossing is voor uw raam.

Een rolhor kiest u wanneer u een premium hor wilt voor een Velux® of een ander type dakraam of naar een naar buiten draaiend raam.

Heeft u een naar buiten draaiend raam, dan kunt u in plaats van de rolhor ook kiezen voor onze voorzethor. Beide horren zijn op maat gemaakt en zorgen daardoor voor een perfecte afdichting tegen insecten. Het verschil tussen een rolhor en een voorzethor is dat wanneer u het raam wilt openen, u de voorzethor dient te verwijderen.

De rolhor hoeft u nooit te verwijderen. Door de hor bij de handgrepen of het touwtje een klein stukje naar beneden te halen, rolt de hor zichzelf automatisch en volledig op in de bovencassette.

Zoekt u geen perfect passende hor voor naar buiten openslaand raam of dakraam maar voor een naar binnen openslaand raam of een raam met een draai/kiep systeem? Dan heeft u onze inzethor nodig.

 

Net als ons een horrenspecialist? Ga direct naar bestellen!

MONTEERT U DE ROLHOR IN DE DAG OF OP DE DAG?

Voor het bestellen van rolhorren in onze bestelmodule op de home pagina is het belangrijk dat u bij stap 1 de juiste maten heeft opgemeten. Ook heeft u de plaatsing bepaald. Dit kan zowel Op de dag als In de dag. Voor meer toelichting zie de afbeeldingen hiernaast.
 
Mocht u twijfelen kunt u ook de inmeethulp uitprinten en meenemen naar uw raam. U weet dan precies wat er gemeten moet worden.
 
Wilt u online verder? Volg dan de stappen op deze pagina voor de juiste meetinstructies.
 
Let op: Een rolhor kan op beide manieren worden geplaatst. Dit is afhankelijk van de gewenste afwerking en situatie.
In De Dag montage van de rolhor
In De Dag montage van de rolhor

Tussen het kozijn (in de dagmaat)

In De Dag (kortweg IDD) montage is van toepassing bij ramen die naar buiten of binnen open draaien.

Let wel op: Als het raam naar buiten opent is de rolhor of voorzethor geschikt. Als uw raam naar binnen opent, dan is een inzethor geschikt.

Op De Dag montage van de rolhor
Op De Dag montage van de rolhor

Op het kozijn (op de dagmaat)

Op De Dag montage (kortweg ODD) is van toepassing bij ramen die naar buiten open draaien. De hor wordt OP het kozijn geplaatst.

WAT MOET U METEN?

Voor het bestellen van rolhorren in onze bestelmodule op de home pagina is het belangrijk dat u bij stap 1 de juiste maten heeft opgemeten.
 
Aangezien er diverse type horren te selecteren zijn is het belangrijk dat u weet welke maat u opgeeft en welke maten voor het best passende product het belangrijkste zijn.
 
Voor de juiste meetinstructies per product verwijzen we u door naar het tekstblok met de groene knop inmeethulp op deze pagina.
 
 
Let op: Een rolhor kan op beide manieren worden geplaatst. Dit is afhankelijk van de gewenste afwerking en situatie.
Illustratie meten - in de dag(maat)

Tussen het kozijn (in de dagmaat)

U meet de gele pijlen in de afbeelding hierboven. Let op eventuele scharnierpunten. Om zeker te weten dat uw kozijn recht is, meet dan op 2 verschillende punten de hoogte en breedte.

Indien er afwijkingen zijn tussen de 2 meetpunten, neem dan altijd de kleinste maat.

Illustratie meten - op de dag (maat)

Op het kozijn (op de dagmaat)

Op De Dag montage (kortweg ODD) is van toepassing bij ramen die naar buiten open draaien. De hor wordt OP het kozijn geplaatst.

Op de afbeelding hierboven ziet u duidelijk dat de pijlen lopen tot op het kozijn. Dit noemen we de uiterste dagmaat.

Kierstandhouder achter voorzethor

BINNEN OF BUITEN PLAATSING EN BEDIENING

Bij deze stap meet u eventuele obstakels in uw kozijn op waardoor het plaatsen van een hor bemoeilijkt kan worden. Vaak zit bij de kozijnen boven of onderaan een ventilatierooster welke zowel naar binnen als naar buiten kan uitsteken. Ook kan het voorkomen dat u uw rolhor aan de buitenzijde van het raam wilt monteren. Kies dan voor bediening buiten.

Aan de binnenkant van veel kozijnen zit daarnaast ook vaak een kierstandhouder of zoals hier links naast op de foto een raam uitzetter. De ingeklapte uitzetter neemt altijd nog ruimte in beslag.Houdt er rekening mee dat dit tot een diepere hor kan leiden.

INMEET HULP

Onze handige meethulp om bij de hand te houden bij het inmeten, digitaal of zelf uitgeprint.

VOLDOENDE RUIMTE OP HET KOZIJN?

Afhankelijk van uw keuze of u
Op De Dag of In De Dag
wilt plaatsen is de ruimte rondom en binnen het kozijn relevant.
 
De rolhor in het kozijn zal altijd moeten kunnen. Maar de cassette zelf en de geleiders hebben ruimte nodig op het kozijn.
 
Let op: Houdt er rekening mee dat de cassette 6,5cmhoog is en de geleiders 3cm nodig hebben voor een mooie plaatsing op uw kozijn.
 
.
 
Houten kozijn met oude deurhor

Hout

Hout is van oudsher het materiaal voor kozijnen.

Voor een mooie plaatsing op het kozijn kunnen de geleiders met schroeven vastgezet worden op uw kozijn.

Aluminium kozijn detailfoto hoek

Aluminium

Voor aluminium kozijnen geldt dat deze zo goed en nauwkeurig zijn geconstrueerd dat de ruimte voor montage op het kozijn (ODD) vaak minimaal is. Controleer dit goed!

Mocht u aluminium kozijnen hebben en hier een rolhor voor willen bestellen, dan is dat in de meeste gevallen goed mogelijk.

Let wel op dat er voldoende ruimte is voor plaatsing op het kozijn. (3cm voor de geleider en 6,5cm voor de cassette)

Voor de zekerheid vragen wij u dan ook om foto’s mee te sturen van de hoeken van uw kozijn. Dit om verrassingen achteraf te voorkomen.

 

Kunststof kozijn detailfoto

Kunststof

Met de komst van nieuwere isolatietechnieken is de opkomst van de kunststof kozijnen in een stroomversnelling gekomen.

Een rolhor monteren in een kunststof kozijn is vaak geen probleem.

Zo lijken sommige kunststofkozijnen soms zelfs wel van hout te zijn gemaakt inclusief nerf en knoesten. Het is dan ook altijd belangrijk om bij twijfel contact op te nemen met uw leverancier.

KIES DE JUISTE KLEUR

Tijdens ons selectieproces kunt u meerdere kleuren kiezen. De kleuren die u kunt kiezen zijn de meestgebruikte kleuren voor kozijnen en deuren in Nederland en deze zijn zonder meerprijs leverbaar. Wilt u toch een andere kleur? Dat kan! We kunnen uw rolhor in elke (RAL) kleur tegen een geringe meerprijs leveren.

RAL is een internationaal gehanteerd systeem en kent vele kleurcoderingen. De kleurcodering bestaat uit 4 cijfers en u kunt de gewenste kleur selecteren in onze bestelmodule. Mocht u niet zeker weten welke RAL kleur uw kozijn heeft neem dan contact op met uw leverancier.

Let op: Het kan zijn dat door blootstelling aan de zon of de elementen uw kozijn in de loop van de jaren een licht vervaagde kleur heeft gekregen. In dat geval kan het zijn dat uw kozijnkleur afwijkt van de door ons geleverde RAL kleur. Ook kennen diverse verffabrikanten eigen kleursystemen met eigen nummering.  Mocht u twijfelen over de kleurkeuze omdat van uw gewenste kleur de RAL code niet bekend is, neem dan contact op met uw verfleverancier of de leverancier van uw kozijnen.

Onze rolhor is, zonder meerprijs, leverbaar in de volgende RAL kleuren:

Rolhor handvaten detailfoto
RALkleuren waaier 5

REFERENTIE

Geen raam is hetzelfde. Geef daarom in deze stap aan in welke ruimte de rolhor zal worden geplaatst.

Wanneer u horren voor meerdere ramen of deuren tegelijk besteld, zullen ze daarom ook vrijwel altijd alleen passen op het raam of de deur die u heeft opgemeten. Daarom is het handig om een referentie aan te geven, zoals “woonkamer” of “grote raam logeerkamer”. We labelen de dozen met de door u opgegeven referentie zodat u de horren uit elkaar kunt houden.

Alle benodigde informatie verzameld?

Winkelwagen
Scroll naar boven