Wat moet ik weten voordat ik een inzethor bestel?

Voordat u het bestelproces doorloopt is het van belang dat u weet welk type hor u wilt en of dit past bij uw situatie.

Het stappenplan op deze pagina heeft betrekking op inzethorren. 

De inzethor is geschikt voor naar binnen openslaande draai- en draaikiep ramen. 

Zoekt u geen perfect passende hor voor een naar binnen openslaand raam of een raam met een draai/kiep systeem, maar voor een (Velux
® of ander merk) dakraam? Dan heeft u een rolhor nodig.

Heeft u een naar buiten openslaand raam, dan kunt u voor zowel een rolhor als een budget vriendelijke voorzethor kiezen.

Heeft u een schuifpui, achterdeur of dubbele openslaande deuren? Dan zoekt u absoluut onze prachtige plisséhor.

Kunststof kozijn in hout

DE INZETHOR INMETEN

De inzethor bedekt de gehele raamopening en wordt geklemd tussen de vier kozijnstijlen en zit als het ware achter uw raam. Zie de afbeelding hiernaast voor verduidelijking.

Wat moet u meten? 

Open uw raam en meet van rubber tot rubber de kleinste doorkijkopening. Dit doet u zowel van links naar rechts (Breedte) als van boven naar beneden (Hoogte).Het beste is om zowel de breedte als de hoogte op 3 plekken te meten. Voor de breedte is dit dus van de linker onderhoek naar de rechter onderhoek, vanaf het midden van uw linker kozijnstijl tot het midden van uw rechter kozijnstijl en van de linker bovenhoek naar de rechter bovenhoek. Kies bij de breedte en hoogte de kleinste afstand en vul deze in. Het inmeten luistert zeer nauw en dient tot op de mm nauwkeurig te worden opgegeven.

Let op! Meet altijd de kleinste gatmaat (het daadwerkelijke gat). Als u een aluminiumstrip op de onderste kozijnstijl heeft, maakt dit het gat kleiner. Voor de hoogte meet u in dat geval de afstand van de onderkant van de bovenste kozijnstijl tot aan de strip.  

Inzethor inmeetinstructie

INMEET HULP

Onze handige meethulp om bij de hand te houden bij het inmeten, digitaal of zelf uitgeprint.

HET TYPE KOZIJN

In deze stap dient u uw keuze te maken voor het type kozijn. Om te bepalen van welk materiaal uw kozijn gemaakt is kunt u contact opnemen met uw leverancier. We kennen standaard 3 keuzes. Hout, aluminium,  kunststof of hout met een aluminium strip zijn de 3 meest gebruikte kozijnmaterialen. 
Houten kozijn met oude deurhor

Hout

Hout is van oudsher hét materiaal voor kozijnen in Nederland. Mits goed onderhouden gaat het jaren mee.

Herkenbaarheid
Een houten kozijn voelt massief en degelijk aan en heeft een natuurlijke uitstraling.

Aluminium kozijn detailfoto hoek

Aluminium

Herkenbaarheid
Een aluminium kozijn klinkt hol, als een koker,  wanneer je er op klopt en heeft een metalen, koude en harde ‘feel’.

Let op!
Aluminium kozijnen worden zo geproduceerd dat er nagenoeg geen ruimte tussen het kozijn en het raam zit. Omdat de inzethor juist in deze ruimte geplaatst wordt, is hier altijd een extra check nodig. Voor aluminium kozijnen vragen we dan ook altijd een foto van alle 4 de hoeken van het kozijn.

Kunststof kozijn detailfoto

Kunststof

De laatste jaren hebben kunststof kozijn een vlucht in zowel populariteit als kwaliteit genomen. Sommige kunststof kozijnen lijken soms zelfs wel van écht hout te zijn gemaakt inclusief nerf en knoesten.

Herkenbaarheid
Vanwege de gelijkenis met hout, ga niet alleen op uw zicht af , maar voel ook aan het kozijn.
Een kunststof kozijn is net als een aluminium kozijn hol, maar voelt zachter en minder koud aan. Als je op het kozijn klopt klinkt het doffer, minder ‘blikkig’.

Houten kozijn met oude deurhor

Hout met aluminium strip

Hout is van oudsher het materiaal voor kozijnen.

Ook bestaat er hout met een aluminium strip aan de onderzijde. Als u deze situatie aantreft in uw kozijn, stuur dan foto’s mee van de strip, alle hoeken en het totale raam.

Hou bij het doorgeven van de maten net als bij de reguliere houten kozijnen de kleinste doorkijk maat aan.

AFWATERINGSBAKJE OF LUCHTROOSTER

Wanneer u een afwateringsbalkje of luchtrooster in uw kozijn heeft, zit dit mogelijk in de weg bij het plaatsen van een hor .Dit ziet er uit als hieronder op de afbeelding weergegeven. Soms zit in het bovenste of onderste raamkozijn een ventilatierooster die uitsteekt ten opzichte van het kozijn. Ook kan aan de buitenkant van het raam een afwateringsbalkje gemonteerd zijn.

Meet in deze stap hoe ver het balkje of luchtrooster uitsteekt ten opzichte van het raamkozijn. Dan houden we hier rekening mee bij het maken van uw hor.

Mocht u twijfelen over welke afmeting of welke kozijndiepte u nodig heeft, voeg dan een foto of foto’s van de hoeken van uw kozijn toe aan uw bestelling met daarop de afwijkende zaken zoals de hiervoor genoemde obstakels of uitsteeksels.

Luchtrooster
Voorbeeld van een luchtrooster in het raam
Hor met kat in raam

KIES DE JUISTE KLEUR

Tijdens ons selectieproces kunt u meerdere kleuren kiezen. De meestgebruikte kleuren voor kozijnen en deuren in Nederland zijn zonder meerprijs leverbaar. Daarnaast hebben we een selectie van premium kleuren die tegen een geringe meerprijs verkrijgbaar zijn. Wilt u nog een andere kleur? Dat kan! We kunnen uw inzethor in elke (RAL) kleur professioneel laten spuiten. Dit is wel maatwerk en hieraan is een meerprijs verbonden.

RAL is een internationaal gehanteerd systeem en kent vele kleurcoderingen. De kleurcodering bestaat uit 4 cijfers en u kunt de gewenste kleur selecteren in onze bestelmodule. Mocht u niet zeker weten welke RAL kleur uw kozijn heeft neem dan contact op met de leverancier van uw kozijnen.

Let op: Het kan zijn dat door blootstelling aan de zon of de elementen uw kozijn in de loop van de jaren een licht vervaagde kleur heeft gekregen. In dat geval kan het zijn dat uw kozijnkleur afwijkt van de door ons geleverde RAL kleur.

Ook kennen diverse verffabrikanten eigen kleursystemen met eigen nummering.  Mocht u twijfelen over de kleurkeuze omdat van uw gewenste kleur de RAL code niet bekend is, neem dan contact op met uw verfleverancier of de leverancier van uw kozijnen.

STANDAARD KLEUREN

PREMIUM KLEUREN

KIES HET GAASTYPE

Welk soort gaas wilt u? Niet alle horren kennen een keuze voor gaas. Alleen inzethorren en voorzethorren kennen een keuzeoptie. De rolhor en de plissé hordeuren kennen die niet. Voor de inzethor kunt u kiezen uit de onderstaande opties:

soort gaas - Grijs gaas

GRIJS GAAS

Standaard horrengaas zonder meerprijs

soort gaas - Zwart gaas

ZWART GAAS

Slechts beperkt donkerder dan grijs gaas. Het geeft een meer blinderend effect. 

Zonder meerprijs te bestellen

soort gaas - Pollengaas

POLLENGAAS

Het allerfijnste gaas dat pollen & stuifmeel tot wel 99% buiten houdt. Dit is vrij specialistisch gaas en is tegen meerprijs leverbaar in vrijwel al onze vaste horren. Voor rolhorren en hordeuren is deze optie helaas niet beschikbaar. Pollengaas wordt dan ook vooral op de slaapkamers gebruikt.
Let op: Aangezien pollengaas een andere structuur opbouw heeft, kan dit `verduisteren en licht ‘verplooien.’ Het is dikker dan het standaard gaas en de fijnere mazen zorgen voor minder lichtdoorlatendheid.

Dit product is tegen meerprijs leverbaar

soort gaas - Transparant gaas Bellavista

BELLAVISTA

Dit specifieke soort gaas is dusdanig fijn en elegant dat het vanaf buiten lijkt alsof er geen hor in het kozijn zit. 

Dit product is tegen meerprijs leverbaar

Alle benodigde informatie verzameld?

Winkelwagen
Scroll naar boven