INMEET HULP

Onze handige meethulp om bij de hand te houden bij het inmeten, digitaal of zelf uitgeprint.

Wat moet ik weten voordat ik een plissé hor bestel?

Wanneer u een hor voor een deur zoekt, vindt u bij ons alleen een plisséhor. Maar dit is niet voor niets. Er zijn alternatieven, zoals lamellen of ouderwetse hordeuren in de markt, maar deze bieden wij niet aan. En dit is een bewuste keuze. 

Horrenspeciaalzaak biedt alleen producten aan die we zelf ook in ons huis (willen) hebben. En dat is alleen de plisséhor*. De alternatieven voldoen simpelweg niet aan de verwachting die wij hebben van een hor: geen insecten doorlaten, duurzaam in gebruik en lange levensduur.

Plisséhorren zijn geschikt voor alle soorten achterdeuren, dubbele openslaande deuren, (hef)schuifpuien en kantelhefpuien.

En wanneer u heeft gekozen voor een plisséhor wilt u natuurlijk insecten geen kans bieden om alsnog via uw openstaande ramen uw huis binnen te komen. Ook voor elk type raam hebben we een passende oplossing:

  • Onze inzethorren zijn voor openslaande en draai/kiep ramen die naar binnen openen
  • Onze voorzethorren zijn voor naar buiten openslaande ramen
  • Onze rolhorren zijn geschikt voor Velux® en andere typen dakramen en voor naar buiten openslaande ramen

* Wij zijn constant bezig ons portfolio te vergroten met interessante oplossingen en nieuwe technieken zodat u een nog diverser scala aan oplossingen kunt verwachten in de toekomst.

Plissé deurhor schuifpui gesloten

HET TYPE DEUR

In deze stap dient u uw keuze te maken voor het type deur waarvoor u een plisséhor wilt. 
 
Door bij het produceren van uw plisséhor rekening te houden met het type deur, past deze nóg beter. In de configurator kunt u kiezen tussen achterdeur, tuindeur, hefschuifpui en kantelhefpui (wordt ook wel kiepschuifpui genoemd).

WELK TYPE HEB IK?

Hiernaast hebben we de verschillende typen deuren en hun kenmerken omschreven zodat u eenvoudig uw eigen type deur kunt herkennen.
Detail plissé tuindeur

Achterdeur

Kort gezegd is een achterdeur een buitendeur die aan zich aan de achterkant of zijkant van uw woning bevindt. In de meeste gevallen is de achterdeur voorzien van een raam. 

Foto plisse dubbele tuindeur

Dubbele tuindeuren

Dubbele openslaande tuindeuren geven meestal vanuit de woonkamer toegang tot de achtertuin. Wanneer beide deuren opengeslagen zijn geeft dit een heerlijk ruime doorgang. Deze kunnen we in z’n geheel insectenvrij houden doormiddel van een dubbele plissé.

Plisse hor schuifpui matte afwerking

Hefschuifpui

Een hefschuifpui is een schuifpui die over een soort hefboom beschikt, waardoor de schuifpui als het ware wordt ‘geheft’ wanneer deze opengeschoven wordt. Het heffen zorgt ervoor dat het schuiven vele malen lichter gaat dan bij schuifpuien zonder hefmechanisme.

Wanneer u een schuifpui heeft zonder hefmechanisme, kies dan alsnog de optie hefschuifpui.

Kantelhefpui Aluminium

Kantelhefpui

De kantelhefpui of kiepschuifpui is met name in de jaren ’90 veel toegepast in woningen.

Een kiepschuifpui moet in tegenstelling tot een hefschuifpui eerst met de hendel naar voren gekiept worden (volledig naar binnen kiepen) voordat deze opengeschoven kan worden. Wel kan deze kiepschuif, net zoals een kiepraam, ook vastgezet worden in de kiepstand voor ventilatie.

HET INMETEN

Voor het bestellen van uw plissé horren in onze bestelmodule is het erg belangrijk dat u bij stap 1 de juiste maten heeft opgemeten. We adviseren u daarom deze instructies goed te lezen en zorgvuldig te meten.

OP DE DAG, OF IN DE DAG MONTEREN?

Het bevestigen van uw plisséhor kan op twee manieren: op de dag of in de dag. De manier van bevestigen is bepalend voor welke maten u aan ons moet doorgeven. Daarom gaan we in deze stap uitgebreid in wat deze termen betekenen en welke maten u doorgeeft.


Tussen het kozijn (in de dag)

Uitleg In de dag montage met gesloten plissé deur

Wanneer u er voor kiest uw plisséhor In De Dag (kortweg IDD) te bevestigen, komt de gehele hor tussen uw kozijnen of muren. Als dat in uw specifieke situatie mogelijk is, geeft dit vaak een heel mooi beeld.

Hierboven ziet u een voorbeeld van een plisséhor die In De Dag is bevestigd. Het groene vlak dat u ziet is het kozijn waar de plisséhor tegenaan is gemonteerd. De plisséhor is hier dus tussen de kozijnen in geplaatst.

Indien u kiest voor plaatsing tussen het kozijn (In De Dag) is het belangrijk dat u voor de breedte de afstand (het gat) meet van links naar rechts (groene stippellijn) en voor de hoogte de afstand van de onderkant van het kozijn tot aan de vloer (rode stippellijn).

Meetinstructies In De Dag plissé deur

Op het kozijn (op de dag)

Uitleg te meten afstanden Op de dag montage Plissé deur

Bij Op De Dag (kortweg ODD) bevestiging, wordt de hor op uw kozijnen geplaatst. Met andere woorden, de plisséhor bedekt de kant van de kozijnen waar u tegenaan kijkt.

Als u hiervoor is het belangrijk dat er voldoende ruimte is om de cassette en de bovenste kap op het kozijn te monteren. Voor de bovenkap en de cassette is minimaal 6 centimeter ruimte nodig. Mocht u twijfelen over welke manier van bevestiging past bij uw situatie, neem dan contact op met onze specialisten, wij helpen u graag.

Afstand Op de dag montage plissé deur

KIES DE JUISTE KLEUR

Tijdens ons selectieproces kunt u meerdere kleuren kiezen. De kleuren die u kunt kiezen zijn de meestgebruikte kleuren voor kozijnen en deuren in Nederland en deze zijn zonder meerprijs leverbaar. Wilt u toch een andere kleur? Dat kan! We kunnen uw plisséhor in elke (RAL) kleur tegen een geringe meerprijs leveren.

RAL is een internationaal gehanteerd systeem en kent vele kleurcoderingen. De kleurcodering bestaat uit 4 cijfers en u kunt de gewenste kleur selecteren in onze bestelmodule. Mocht u niet zeker weten welke RAL kleur uw kozijn heeft neem dan contact op met uw leverancier.

Let op: Het kan zijn dat door blootstelling aan de zon of de elementen uw kozijn in de loop van de jaren een licht vervaagde kleur heeft gekregen. In dat geval kan het zijn dat uw kozijnkleur afwijkt van de door ons geleverde RAL kleur. Ook kennen diverse verffabrikanten eigen kleursystemen met eigen nummering.  Mocht u twijfelen over de kleurkeuze omdat van uw gewenste kleur de RAL code niet bekend is, neem dan contact op met uw verfleverancier of de leverancier van uw kozijnen.

Onze plissé horren zijn zonder meerprijs leverbaar in de volgende RAL kleuren:

RALkleuren waaier gesloten

KIES HET GAASTYPE

Onze plisséhorren zijn leverbaar met grijs en zwart gaas. De meeste van onze klanten kiezen voor zwart gaas. Zwart gaas zorgt voor een betere doorkijk en is beter bestand tegen UV licht.

Mat grijze plisse hor schuifpui gesloten

WEL OF GEEN HANDVAT(TEN)

U heeft de mogelijkheid om bij uw plisséhorren handvatten mee te bestellen. We hebben deze standaard niet meegeleverd omdat ze zelden noodzakelijk zijn. Onze plisséhorren openen en sluiten zo licht dat u ze bij wijze van spreken met 1 vinger kunt bedienen. De enige uitzondering hierop zou kunnen zijn wanneer u voor uw dubbele openslaande deuren een dubbele plisséhor besteld met een magneetsluiting.

Enkele klanten hebben aangegeven dat ze (met lange nagels) moeite hadden de magneetstrips van elkaar af te halen. Bestel in dat geval 4 handvatten mee: op elk van de plisséhorren een handvat voor de binnen- en de buitenkant. In de montage instructies staat uitgelegd hoe u de handvatten monteert.

Afhankelijk van de kleur van uw plisséhor worden de handvatten in zwart of wit kunststof geleverd.

Gesloten plissé hordeur

Alle benodigde informatie verzameld?

Winkelwagen
Scroll naar boven